Під Києвом відбудовують два великі мости: подробиці

Як тривають відновлювальні роботи

Для відновлення транзитного потенціалу під Києвом зараз відновлюють два зруйнованих внаслідок бойових дій мости. Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник голови компанії "Укравтодор" Андрій Івко, передають "Коментарі".

За його словами, через повномасштабну війну зараз у Служби автомобільних доріг України небагато грошей для відновлення пошкодженої чи зруйнованої інфраструктури.

"Сьогодні діє Постанова Кабінету міністрів, яка передбачає 490 мільйонів гривень. Ці кошти перш за все спрямовані на мости. Це міст у Стоянці, який зараз на завершальному етапі. За два тижні ми там зробили тимчасовий об’їзд. До травня було зроблено лівий проїзд. До жовтня ми плануємо завершити правий проїзд", — сказав Івко.

Поки триває відновлення мосту у Стоянці на трасі Київ — Чоп вантажний транспорт може рухатися лише одним із проїздів шляхопроводу.

"Ще міст через річку Ірпінь до міста Ірпінь на трасі Р-30 — ми також будемо залучати туди кошти", — повідомив перший заступник голови компанії "Укравтодор".

Загалом на деокупованих територіях України вже розчистили 940 кілометрів доріг та звели пів сотні тимчасових переправ. Там, де переправи повністю зруйновані, організували об’їзні шляхи, щоб з'єднати населені пункти та відновити транспортне сполучення. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені протягом кількох днів в районі залізничного мосту будуть перекривати рух автомобільного транспорту. Обмеження руху пов’язано з проведенням ремонтних робіт. Планується, що до 13 серпня проведуть відновлення залізничного мосту та інфраструктури залізниці в Ірпені.

Нагадаємо, у Києві необхідно скоротити тривалість комендантської години. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Автор петиції Іван Мірошниченко обґрунтовує своє звернення до столичної влади тим, що громадський транспорт, на його думку, зарано припиняє свою роботу у Києві через комендантську годину.

Читайте також, як на закритій станції метро у Києві влаштували банкет та чому через це обурені люди.

Читайте также