У Києві побоюються аварії на каналізаційній станції "Позняки"

Насосна станція працює з надмірним навантаженням

У Києві під час підготовки до осінньо-зимового періоду активно будують нову каналізаційну насосну станцію, щоб використати її як резервну в разі аварійних ситуацій. Про це розповів директор Управління капітального будівництва "Київводоканалу" Антон Буяр, передають "Коментарі".

Днями у Дарницькому районі Києва заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв перевірив будівництво нової каналізаційної насосної станції першого підйому. Її будують в рамках реконструкції Бортницької станції аерації. Від цього об’єкта залежить стабільне водовідведення столиці. Поки його будують каналізаційні стоки лівобережної частини Києва подаються на КНС "Позняки". Це значно збільшило навантаження на цю станцію.

У "Київводоканалі" наголошують, що для зниження ризиків аварій вкрай необхідно забезпечити можливість екстреного пуску нової насосної станції як резервної. Наразі цей об’єкт готовий на 72%. Роботи тут відновили з червня цього року.

"Ми повинні завершити обсяг робіт на підвідних колекторах, змонтувати запірну арматуру, завершити електротехнічні налаштування, підключити системи управління насосними агрегатами. Це дозволить запустити станцію у разі виникнення аварійної ситуації на найближчих КНС, які зараз приймають усе навантаження по стоках", — заявив керівник Управління капітального будівництва "Київводоканалу" Антон Буяр.

Мінімально необхідний обсяг робіт на новій каналізаційній насосній станції планують виконати до кінця року, а в разі стабільного фінансування повністю завершать реконструкцію за 6-7 місяців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та низці інших регіонах опалювальний сезон планують розпочати вчасно. Про це за підсумками наради з мерами міст заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Наразі середній рівень підготовки українських міст до початку опалювального сезону становить близько 60%. Для Києва вибудували дорожню карту проходження опалювального сезону. Окрім того, Києву з державного бюджету виділили додаткові кошти

Читайте також, що Київ готується до опалювального сезону в умовах воєнного стану в посиленому режимі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися