Будувати укриття у Києві вирішили за новою концепцією

Що планують у мерії столиці

У Києві вирішили питання щодо будівництва укриттів в умовах існуючої забудови. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними мерії столиці, під час наради підтримали концепцію щодо будівництва укриттів під шкільними стадіонами. Ці об’єкти матимуть подвійне призначення. На них збудують паркінги, що водночас зможуть використовувати як укриття.

У засіданні Архітектурно-містобудівної ради взяли участь мер Києва Віталій Кличко, головний архітектор столиці Олександр Свистунов, представники Департаменту освіти і науки Києва, а також фахові експерти. Концепцію в цілому підтримали та надали пропозиції щодо ініціювання змін до українського законодавства та державних норм будівництва.

Коли у Києві під стадіонами шкіл стане можливо будувати паркінги, за який кошт та як в мерії розпоряджатимуться цими об’єктами, поки що невідомо. Подробиці таких ініціатив влада столиці ще не повідомила.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко також відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, що столична влада підтримала пропозицію киян додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція на сайті Київської міської державної адміністрації набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте також, як мер Києва Віталій Кличко відреагував на скарги щодо стану укриттів в столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алекс

17 вересня 2022, 14:16

Очень похоже на попытку забрать стадионы у школ под коммерческую застройку. Для начала надо просто привести в порядок имеющиеся подземные сооружения.

Алекс

17 вересня 2022, 09:45

Уроды с долларами вместо совести - если кто-то не видел, как горят машины - Гугл вам в загребущие руки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися