На залізничному вокзалі в Києві встановлять генератори (ФОТО)

Де забезпечать безперебійне електропостачання

У Києві забезпечать генераторами, що отримали від Товариства Червоного Хреста України, залізничний вокзал. Про це повідомив член правління "Укрзалізниці", голова пасажирського напрямку Олександр Перцовський, передають "Коментарі".

За його словами, загалом Червоний Хрест передав "Укрзалізниці" для безперебійної роботи залізничних вокзалів України 35 генераторів. Це дозволить залізничникам запустити програму енергонезалежності залізничних вокзалів.

"На вокзалах розгоратимуться точки, де можна буде отримати чай, каву, погрітися, і ці генератори дозволять зробити вокзали незалежними від можливих атак ворога на енергетичну інфраструктуру України", — прокоментував Перцовський. 

У Києві генератори від Червоного Хреста працюватимуть на залізничному вокзалі "Дарниця". Окрім того, "Укрзалізниця" отримала від Червоного Хреста 154 водонагрівачів. Прилади розподілили серед 79 вокзалів. Завдяки новому обладнанню кімнати відпочинку та кімнати для матерів з дітьми будуть забезпечили безперервною подачею гарячої води.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві до Дня залізничника організували ретротур на легендарному гайворонському паровозі Гр-280. Святковий ретротур Гайворонською вузькоколійкою відбудеться за маршрутом Гайворон — Бершадь. Організатори обіцяють учасникам подорож на поїзді, який везтиме старовинний 70-річний паровоз. Пасажири зможуть побачити мальовничі краєвиди українського Поділля та скоштувати смачну уху в казані на березі Південного Бугу під виступ народного музичного колективу. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві до надважкої зими в умовах воєнного стану готується Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України. В закладі закликали усіх небайдужих допомогти у збереженні рідкісних рослин та оголосили про збір коштів на пелети для опалення оранжерей взимку. 

Читайте також, що у Київській області започаткували воєнний туризм зруйнованими війною містами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися