На відновлення інфраструктури в Ірпені виділили мільйони доларів

Що відомо про міжнародну допомогу місту-герою

Після звільнення міста-героя Ірпінь від російських окупантів до відновлення зруйнованої інфраструктури долучились багато меценатів та міжнародних партнерів. Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

"Міжнародний Червоний Хрест приблизно понад три мільйони доларів вклав нашу систему водопостачання, водовідведення, теплопостачання, щоб у людей було тепло. ЮНІСЕФ вклав понад мільйона доларів в укриття і зараз проводить тендер на відновлення нашого ліцею на три мільйони доларів", — сказав Маркушин.

За його словами, уряд Литви виділив три мільйони євро на відновлення зруйнованого дитячого садочка в Ірпені, розрахованого на 800 дітей. Найближчим часом відбудеться тендерна процедура і на цьому об’єкті розпочнуться роботи.

"SOCAR, міжнародна компанія, представлена в Україні, взяла шефство над школою №12 і практично її відбували. Школа на три тисячі дітей. Місто-побратим Кашкайш виділив 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка", — розповів мер Ірпеня.

З житлом в приватному секторі та з багатоповерхівками Ірпеню допомагає з відновленням Київська обласна військова адміністрація, додав Маркушин. Після звільнення від російських окупантів в Ірпінь повернулась значна кількість мешканців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені завершують ремонт у школі, де навчаються понад 1700 дітей. В навчальному закладі були вибиті вікна, згоріла кухня та їдальня, зруйнований фасад і покрівля. На час ремонтних робіт школярі навчаються дистанційно. Загалом в Київській області через бойові дії з російськими окупантами пошкоджено 141 навчальний заклад.

Нагадаємо, в Ірпені завершують ремонт у школі, де навчаються понад 1700 дітей. В навчальному закладі були вибиті вікна, згоріла кухня та їдальня, зруйнований фасад і покрівля. На час ремонтних робіт школярі навчаються дистанційно. Загалом в Київській області через бойові дії з російськими окупантами пошкоджено 141 навчальний заклад.

Читайте також, що в Ірпені розпочали будівництво ще одного модульного містечка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися