На Київщині почали будівництво ще одного модульного містечка (ФОТО)

Як та де облаштовують тимчасове житло

В Ірпені розпочали будівництво ще одного модульного містечка для місцевих мешканців, які втратили житло внаслідок обстрілів російських окупантів. Про це розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За словами мера Ірпеня, будівництво ще одного модульного містечка почали на території колишнього санаторію "Ластівка". Маркушин подякував партнерам, завдяки яким це стало можливим, зокрема урядам Польщі та Фінляндії. Посадовець розповів, що Польща профінансувала спорудження 240 квартир в Ірпені, а Фінляндія надала дванадцять таунхаусів, розрахованих на 36 квартир.

"Загалом у модульному містечку на "Ластівці" буде 276 квартир для ірпінчан, які втратили своє житло внаслідок російської агресії. Це найбільший проект в Україні по забезпеченню соціальним житлом постраждалих громадян", — заявив Маркушин.

Ірпінський міський голова оприлюднив фото, як у місті почали будівництво нового модульного містечка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області відкрили два модульні містечка для тимчасового проживання людей, які втратили житло під час бойових дій. Модульні містечка відкрили в селі Кухарі та селищі Іванків. Вони розраховані на проживання 88 та 176 людей відповідно. У кожній секції є кімнати для проживання, їдальні та санвузли. До будиночків підключені всі комунікації та є обігрів.

Нагадаємо, у Київській області наприкінці жовтня відкрили модульне містечко у Василькові.

Читайте також, як у Гостомелі вирішили перенести модульні будиночки з військового містечка "в безпечне місце"

 

Джерело: https://t.me/markushyn/3529


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися