Школа в Бучі отримала інноваційний комплекс для навчання без світла (ФОТО)

Що цікавого в унікальному обладнанні

В Бучі одна з найбільш постраждалих під час бойових дій шкіл отримала унікальний інноваційний комплекс для навчання в умовах вимкнення електроенергії. Про це повідомили в Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії, інноваційний комплекс для навчання Ideas Box отримала школа №3 в Бучі. Чотири коробки містять обладнання, що дозволяє вчителям працювати з учнями на комп’ютерах в умовах відсутності електропостачання.

"Один з боксів – це Куб ідей, сервер, розроблений BSF, де розміщені навчальні цифрові матеріали: відео, звуки, pdf, посібники з веб-сайтів тощо. Після увімкнення цей інструмент створює локальний сигнал Wi-Fi, до якого користувачі можуть підключатися за допомогою смартфона, планшета або комп'ютера", — розповіли в Бучанській міській раді.

Три інші бокси мають в собі акумулятор, екран, навчальні матеріали. Унікальний інноваційний комплекс вчителям Бучі подарував проект "Бібліотеки без кордонів" (Bibliothèques Sans Frontières).

Нагадаємо, Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це необхідно. Обігрівачі передали в пункти обігріву.

Читайте також, як в Бучі триває ремонт пошкоджених обстрілами житлових будинків.

Читайте также