На Київщині почали будувати важливий для кількох громад об’єкт (ФОТО)

Це перше будівництво з початку повномасштабної війни

В Бучі вперше з початку повномасштабної війни в Україні стартувало будівництво важливого об’єкту для кількох громад Київської області. Про це повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

"Перше нове будівництво після звільнення Бучі. Завдяки підтримці народу Угорщини залили фундамент нової сучасної адмінбудівлі для Синяківсього старостату", — заявив Федорук.

Мер Бучі поінформував, що це буде офісне приміщення, яке поєднає в собі Центр надання адміністративних послуг, амбулаторію та поштове відділення.

"Розраховуємо, що саме тут всі базові послуги отримуватимуть майже 1700 мешканців старостату, що об’єднує чотири села: Синяк, Вороньківка, Раківка, Червоне та сусідні громади", — розповів Бучанський міський голова.

Мер Бучі додав, що цей проект був би неможливим без зовнішньої допомоги – таку будівлю Бучанська громада не могла собі дозволити навіть до війни:

"Тепер же мрія стає реальністю. Завдяки угорському уряду та підписаному в червні Меморандуму про співпрацю між Угорською екуменічною службою допомоги, Бучанською громадою та Київською обласною військовою адміністрацією ми уже в цьому році плануємо завершити будівництво".

Нагадаємо, в Бучі замінили покрівлі всіх багатоповерхових будинків по вулиці Енергетиків. Два десятки багатоквартирних будинків тепер мають нові перекриття та утеплені горища. Деякі з цих об’єктів були пошкоджені під час обстрілів російських окупантів, а інші повинні були пройти планову реконструкцію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область стала першим регіоном України, де стартувала програма відбудови пошкодженого під час бойових дій житла за програмою United24. Перші сім з 18 запланованих до відбудови багатоповерхівок почнуть відновлювати в Ірпені. По чотири житлових будинків відбудують в Бородянці та в Дмитрівській громаді, ще три — в Гостомелі. На відновлення цих об’єктів потрібно понад 700 мільйонів гривень, з них в межах проекту вже зібрали понад 500 мільйонів гривень. Це гроші закордонних компаній та іноземців зі 110 країн світу.

Читайте також, що у Києві обмежили продаж квартир у недобудованих багатоповерхівках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися