На Київщині обладнали генераторами ще один водоканал

Де захистили об’єкти водовідведення від знеструмлення

В Яготині придбали два потужні генератори для водоканалу. Про це повідомили в Яготинській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії Яготина, обладнання забезпечить альтернативним живленням об’єкти водовідведення комунального підприємства "Яготинське ВУ ВКГ" при знеструмленні. Один з генераторів потужністю 160кВт буде задіяний для підсилення роботи каналізаційно очисних споруд, інший — 88 кВт на каналізаційній насосній станції №2.

Однак встановлення потужних генераторів не забезпечить повністю безперебійне водопостачання під час вимкнення електроенергії в Яготині, попередили в мерії. Одна година роботи генератора потребує до 30 літрів палива. Обладнання підключатимуть у випадку надзвичайних ситуацій, щоб забезпечити водовідведення та водопостачання. У водоканалі повідомили, що генератори вже пройшли випробування і готові до роботи.

Нагадаємо, столичний водоканал отримав від ЮНІСЕФ потужні генератори для забезпечення об’єктів інфраструктури у Києві автономними джерелами живлення. В "Київводоканалі" повідомили, що отримані від міжнародних партнерів генератори вже розподілили на водопровідні насосні станції у великих житлових масивах столиці. Це обладнання допоможе забезпечити роботу об‘єктів водопостачання у разі можливого блекауту та перебоїв з електроенергією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені забезпечили безперебійну роботу центральної каналізаційно-насосної станції (КНС) за допомогою потужного дизель-генератора. Обладнання комунальному підприємству "Ірпіньводоканал" передало Посольство України в Австрії за фінансової підтримки австрійської компанії Attensam. КНС, де встановили генератор, перекачує в Київ стоки з Ірпеня, Гостомеля, Бучі та Ворзеля. 

Читайте також, що у Києві привласнили понад мільйон гривень під час закупівлі генераторів для укриттів в навчальних закладах столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися