Житлові масиви Києва забезпечили потужними генераторами (ФОТО)

Що відомо про ситуацію з водою в столиці під час відключення світла

Столичний водоканал отримав від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) потужні генератори. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію ПрАТ "Київводоканал".

В підприємстві зазначили, що ЮНІСЕФ та Асоціація "Укрводоканалекологія" передали столичному водоканалу генератори для забезпечення об’єктів інфраструктури у Києві автономними джерелами живлення. В "Київводоканалі" повідомили, що отримані від міжнародних партнерів генератори вже розподілили на водопровідні насосні станції у великих житлових масивах столиці. Це обладнання допоможе забезпечити роботу об‘єктів водопостачання у разі можливого блекауту та перебоїв з електроенергією. Однак, де саме встановлять ці отримані від ЮНІСЕФ генератори, в підприємстві не повідомили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені забезпечили безперебійну роботу центральної каналізаційно-насосної станції (КНС) за допомогою потужного дизель-генератора. Обладнання комунальному підприємству "Ірпіньводоканал" передало Посольство України в Австрії за фінансової підтримки австрійської компанії Attensam. КНС, де встановили генератор, перекачує в Київ стоки з Ірпеня, Гостомеля, Бучі та Ворзеля. 

Нагадаємо, Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

Тим часом Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це необхідно. Обігрівачі передали в пункти обігріву.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

23 січня 2023, 15:59

Правильно и сделали что несказали где эти генераторы стоят! Вам скажи, и вы тут же опубликуете вместе с координатами (до сантиметра) и об этом не то что враги будут знать, а и в какой-то Африке племя Тупу-Тупу будет вкурсе , где и что у нас в Киеве находится!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися