У Кличка відреагували на скандал із землею в парку "Наталка" на Оболоні

В мерії столиці зробили заяву

Київська міська рада відреагувала на скандал щодо передачі Товариству з обмеженою відповідальністю "Гювексхаус" землі в оренду для на Оболонській набережній, 18. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву мерії столиці.

В Київській міській раді назвали маніпуляціями інформацію щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, щодо відсутності технічної документації із землеустрою, щодо неналежності вказаної земельної ділянки до території парку "Наталка", щодо орендної плати та щодо наявності об’єктів нерухомості. В мерії столиці наголосили, що земельну ділянку на Оболоні передали в оренду цілком законно.

"Рішення Київської міської ради від 09.02.2023 №5982/6023 прийняте без порушення вимог земельного законодавства України. Відтак, будь-які твердження про порушення норм законодавства під час ухвалення Київською міською радою рішення від 09.02.2023 №5982/6023 не ґрунтуються на вимогах чинного законодавства України та є або відвертими маніпуляціями, або ж демонстрацією незнання нормативно-правової бази в частині порушених питань", — йдеться в заяві столичної мерії.

З повним текстом заяви можна ознайомитись на офіційному сайті Київської міської ради.

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через збитки на оренді ринку "Рибалка" керівники Департаменту комунальної власності столиці постануть перед судом. Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості.

Читайте також, що  столичні комунальники вирізали в Солом’янському районі Києва десятки старих дерев у парку "Відрадний". 



Читайте также