Архітектори працюють над Французьким кварталом під Києвом (ФОТО)

Що відомо про проєкт громадсько-освітнього простору

У Ворзелі поруч з Уваровським будинком архітектори з Франції розробляють проект Французького кварталу. Про це розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

"Кілька місяців група французьких архітекторів працює над концепцією розвитку цієї частини Ворзеля, яку маємо намір розвивати як культурно-освітній простір. З одного боку важливо зберегти та відреставрувати сам Уваровський дім. З іншого – збудувати новий корпус школи №10 та дошкільного навчального закладу, що був зруйнований рашистами", — заявив Федорук.

Новий проєкт має об‘єднати музей, школу №10, парк, а також майбутній Культурний центр в один громадсько-освітній простір.

"Запропонована нова будівля поєднує в собі сучасні рішення для таких просторів з традиційними для Ворзеля дерев‘яними елементами", — зазначив мер Бучі.

Фінансування проєкту домовилися шукати разом з французькими партнерами.

Нагадаємо, Київщина може стати пілотним регіоном для участі в ініціативі Євросоюзу щодо "зеленої" відбудови міст. Мова йде про комплекс робіт – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі відновлюють десятки зруйнованих та пошкоджених російськими окупантами житлових будинків. Бучанська міська рада з Київською обласною державною адміністрацією та спільно з партнерами реалізують проект комплексного відновлення вулиці Вокзальна. Одночасно відновлюють понад вісім десятків будинків. Над відновленням щоденно працюють майже дві сотні людей. Подробиці та відео — за посиланням.

Дивіться також відео, який концепт відбудови Бородянки розробили київські інженери.

Читайте также