На поїзди з Києва додали нові сучасні вагони (ФОТО)

На яких маршрутах покращили перевезення пасажирів

На рейси поїздів з Києва додали нові сучасні пасажирські вагони, виготовлені Крюківським вагонобудівним заводом. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України, передають "Коментарі".

За даними відомства, отримані 15 вагонів курсуватимуть у складах поїздів з Києва на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також в складі поїздів за маршрутами Одеса – Львів, Дніпро – Трускавець, Харків – Трускавець, Харків – Одеса, Харків – Івано-Франківськ, Харків – Хелм та Запоріжжя – Перемишль.

"Завдяки системній та злагодженій роботі команди нам вдалося суттєво оновити вагонний парк "Укрзалізниці", підтримати промисловість і забезпечити роботою десятки тисяч залізничників", — прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В кожному з 15 вагонів передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар'єрне купе, де є спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником. В усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, нанесено контрастне маркування для людей з вадами зору, а вхідна група обладнана подовженими поручнями та пандусами. 

Нагадаємо, розширена мережа залізничних сполучень України та Польщі завдяки призначенню поїздів №89/73 — 74/90 Харків, Київ — Перемишль та №67/19 — 20/68 Київ — Варшава, Хелм. Подробиці та розклад поїздів — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що державна компанія "Укрзалізниця" змінила правила, щоб унеможливити перепродаж квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси. З січня 2023 року запровадили ще одне коригування в процес продажів. Це має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

Читайте також, що через столицю почав курсувати поїзд №769/770 Хутір-Михайлівський — Київ — Тернопіль.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися