Земля університету у Києві опинилась під загрозою забудови

Тут можуть побудувати чергову висотку

На землі Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого планують побудувати житловий комплекс. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

"Маємо чергову ситуацію з вірогідним відчуженням землі у КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого, коли під приводом реконструкції споруд 1934 року можуть побудувати черговий ЖК", — заявив Ткаченко.

За його словами, у 2004 році між "Укркінохронікою" та ПАТ "Зодча діадема" було укладено договір внаслідок виконання умов якого відбудеться фактичне відчуження державного нерухомого майна та земельної ділянки у Києві на вулиці Євгена Коновальця, 18.

"Однак МКІП, без згоди якого була укладена угода, та прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним. Це порушує інтереси держави в особі МКІП, Держкіно, КМДА, університету та студії", — наголосив міністр культури.

Керівник Міністерства культури та інформаційної політики України закликав громадськість підтримати позицію щодо недопущення відчуження земельної ділянки в університета. Розгляд апеляційної скарги відбудеться в понеділок, 6 березня, о 10 годині в Північному апеляційному суді Києва.

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень.

Читайте також, що на річці Ірпінь почали створювати ландшафтний заказник.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися