Енергосистему у Київській області майже повністю відновили

Що відомо про роботу енергосистеми

У Київській області відновили майже всі пошкоджені обстрілами російських окупантів енергетичні об’єкти. Про це заявили у Державній інспекції енергетичного нагляду України, передають "Коментарі".

За даними відомства, від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну критична інфраструктура Київської області стала однією з головних цілей окупантів. Внаслідок ворожих обстрілів зазнали пошкоджень різного ступеню об’єкти енергетичної інфраструктури в сфері теплопостачання та в галузі електроенергетики. Було пошкоджено або повністю зруйновано кілометри ліній електропередачі, сотні об’єктів електропостачання, підстанції та котельні.

"В регіоні тривають активні відновлювальні та ремонтні роботи. Завдяки фахівцям теплопостачальних організацій та оператора систем розподілу (ОСР) в області відновлено близько 85% пошкоджених об’єктів електроенергетичної інфраструктури, а також майже всі котельні", — заявили у Державній інспекції енергетичного нагляду України.

Відновлення електроенергетичної інфраструктури дозволяє забезпечити надійне та безперебійне енергозабезпечення для значної кількості споживачів, зазначили у відомстві.

Представники Держенергонагляду в Київській області взяли участь в огляді 879 пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових. За результатами оглядів оформлено 681 дефектний акт. Інші акти знаходяться на стадії погодження. Держенергонагляд також моніторить проходження опалювального періоду соціально важливих закладів в області та надає відповідні рекомендації щодо усунення виявлених порушень у галузі електроенергетики та теплопостачання.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області тракторист підірвався на міні. Вибух стався під час проведення дорожніх робіт між селами Русанів та Світильня. Тракторист підірвався на протитанковій міні. Поліцейські обстежили місце надзвичайної події та поряд з трактором знайшли ще тринадцять мін. Водій трактора отримав травми. 34-річного чоловіка госпіталізували до лікарні. Трактор внаслідок вибуху майже знищено.

Читайте також, що в Бориспільському районі Київської області знайшли залишки збитого безпілотника російських окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися