На трасі між Києвом та Черніговом відкрили ще один важливий міст (ФОТО)

Відновлено пряме сполучення зі столицею

На автомобільній трасі між Черніговом та Києвом відновили пряме транспортне сполучення завдяки відбудованому мосту через річку Десна в Чернігівській області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За даними відомства, тепер з Чернігова до Києва можна доїхати зручною дорогою за дві години. Рух усіх видів транспорту відкрили першим проїздом в обидва боки. На другому проїзді все ще тривають роботи.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що відновлення транспортних шляхів на Чернігівщині є необхідною умовою для захисту північних рубежів та нормалізації життя в громадах.

"З моменту деокупації області весною минулого року вже облаштували 20 тимчасових переправ, капітально ремонтуємо понад 10 мостів. Працюємо також над відновлення критичної інфраструктури в області", — прокоментував Кубраков.

Півкілометровий міст через Десну зруйнували на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Відсутність руху через цей шляхопровід змушувала водіїв витрачати вдвічі більше часу на об’їзд трасою Київ – Вишгород – Десна – Чернігів. Будівельні роботи з відновлення мосту стартували торік після розмінування території. Загалом внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ у Чернігівській області було пошкоджено 680 кілометрів доріг державного значення та 27 мостів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на автомобільній трасі Київ — Чернігів відкрили проїзд двома мостами, що були зруйновані за час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Торік російські окупанти перетворили Чернігів на острів, скинувши авіабомбу на останній міст через річку Десна, що забезпечував транспортний зв’язок лівим берегом в напрямку Києва. Транспортне сполучення відновили по мосту через річку Білоус на трасі Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, що забезпечує транспортний зв'язок Чернігова з Києвом по об'їзній та є основним маршрутом для руху вантажного транспорту, а також по мосту через річку Жовідь на трасі Київ — Вишгород — Десна — Чернігів.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися