На трасі Київ — Чернігів відкрили два важливих мости (ФОТО)

Як відбудували зруйновані російськими окупантами споруди

На трасі Київ — Чернігів відбудували та відкрили проїзд двома мостами, що були зруйновані за час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, минув рік, як російські окупанти перетворили Чернігів на острів, скинувши авіабомбу на останній міст через річку Десна, що забезпечував транспортний зв’язок лівим берегом в напрямку Києва. З початку повномасштабної війни лише на державних дорогах Чернігівської області знищено 27 мостів. Це найбільша кількість серед усіх нині деокупованих областей.

Транспортне сполучення відновили по двох відбудованих мостах в Чернігівській області:

·       міст через річку Білоус на трасі Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, що забезпечує транспортний зв'язок Чернігова з Києвом по об'їзній та є основним маршрутом для руху вантажного транспорту.

·       міст через річку Жовідь на трасі Київ — Вишгород — Десна — Чернігів.

У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України наголосили, що відкриття руху цими мостами дозволить налагодити якісне транспортне сполучення між Черніговом та Києвом. Це суттєво пришвидшить пасажирські перевезення та збільшить вантажообіг. У відомстві також оприлюднили фото зруйнованих мостів та як споруди відбудували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заради комфорту киян та гостей столиці у Києві послабили деякі заходи безпеки. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав наказ про скорочення комендантської години у Києві. Тепер обмеження діятимуть з опівночі до п’ятої ранку. З наступного місяця обіцяють відкрити станцію метро "Гідропарк". Комендантську годину у Києві скоротили з 26 березня. З цього дня громадський транспорт у столиці працюватиме на годину довше. В мерії Києва розповіли про змінений графік роботи транспорту.

Нагадаємо, у Києві на "червоній" гілці столичного метро запустили патріотичний артпоїзд. На вагонах зображені малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни з російськими окупантами. Художники розписали потяг метрополітену у подарунок Києву.

Читайте також, чому зміни правил в роботі столичного метро обурили киян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися