Інститут у Києві виставили на аукціон з приватизації з великою знижкою

Що відомо про об’єкт та майно

Дослідний інститут у центрі Києва знову виставили на аукціон з приватизації за значно зниженою ціною. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Фонд державного майна України.

Єдиний майновий комплексу державного підприємства "Науково-дослідний інститут радіоелектронних систем "Квант-Радіоелектроніка", розташований поблизу стадіону "Олімпійський" у Києві намагалися продати на початку квітня. Об’єкт знаходиться на вулиці Ділова, 5. Вартість майна закладу тоді оцінили у понад 2,6 мільйони гривень.

Серед умов продажу є недопущення звільнення працівників приватизованого підприємства з ініціативи покупця протягом шести місяців. Окрім того, покупець має погасити протягом шести місяців боргів із заробітної плати та перед бюджетом.

Новий аукціон з продажу майна "Квант-Радіоелектроніка" призначили на наступний тиждень. Торги відбудуться у понеділок, 24 квітня. Стартову ціну на цей лот знизили вдвічі — до 1,3 мільйони гривень.

Поточна заборгованість на день продажу становить 4 мільйони 366 тисяч гривень, з них:

·       заборгованість по заробітній платі — 127 тисяч гривень;

·       розрахунки перед бюджетом – 213 тисяч гривень;

·       страхування -22 тисяч гривень;

·       внутрішні розрахунки – 69 тисяч гривень;

·       інші поточні зобов’язання – 17 тисяч гривень;

·       прострочена кредиторська заборгованість – 3 мільйони 976 тисяч гривень.

У Фонді державного майна України зазначили, що у березні залучили 627 мільйонів гривень інвестицій. До приватизації минулого місяця долучилися 266 підприємців на 53 аукціонах. Фінальна вартість об’єктів зросла в середньому у 3,5 рази.

Нагадаємо, в центрі Києва незаконно зносять будинки зі статусом пам’яток архітектури заради забудови. Мова йде про Будинок Марії Станіславської, також відомий як "Будинок з комахами", збудований на вулиці Володимирській у 1893 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві перемогли в суді в боротьбі проти рейдерського захоплення майна столичного університету. Мова йде про університет ім. Карпенка Карого та земельну ділянку, на якій розташовані навчальні корпуси Інституту екранних мистецтв. Ці об’єкти розташовані у столиці на вулиці Євгена Коновальця, 18. Північний апеляційний господарський суд Києва визнав недійсним договір про інвестування реконструкцій Української студії хронікально-документальних фільмів з надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництва жилого комплексу.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися