Транспортне сполучення з Києвом значно покращили (ФОТО)

В регіоні повністю відновили міст зруйнований окупантами

Повноцінне сполучення між Києвом та Іванківською громадою відновили. Про це повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, передають "Коментарі".

За даними відомства, перший транспорт поїхав повністю відбудованим мостом через річку Таль. Це перший міст у Київській області, який повноцінно відбудували у 2023 році. Міст через річку Таль підірвали російські окупанти, коли тікали з Київської області. Внаслідок вибуху жодна конструкція мосту не вціліла.

Міст через річку Таль за сім місяців звели практично “з нуля”. Тут влаштували опори, балки та прогонову будову. Міст має дві смуги руху і тротуари обабіч. Проїзна частина і підходи до мосту заасфальтовані, з дорожньою розміткою і огородженням. Встановили також усі потрібні дорожні знаки.

Торік на Київщині відбудували міст на трасі Київ – Харків – Довжанський. Крім цього, упродовж минулого року було зведено 20 тимчасових переправ. Відбудова знищених під час бойових дій мостів на Київщині триває. Наразі в роботі десять мостів.

Нагадаємо, у Києві підписали договір між Інститутом археології НАНУ та комунальним підприємством "Плесо", як замовником будівництва нової рекреаційної зони на Оболонському острові, на проведення там археологічних досліджень. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що забудовники намагаються знищити ще одну зелену зону Києва



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися