На Троєщині незаконно віддали в оренду землю під автостоянку

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У Києві без аукціону віддали землю в оренду під автомобільну стоянку у Деснянському районі столиці. Подробиці про порушення законодавства розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, Київська міська рада в порушення земельного законодавства поза аукціоном надала в оренду на 15 років земельну ділянку на Троєщині. Мова йде про землю на вулиці Оноре де Бальзака для розміщення автостоянки. Площа земельної ділянки майже у 40 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

В прокуратурі Києва зауважили, що надання земельних ділянок для експлуатації та обслуговування об’єктів дорожнього сервісу, до яких, зокрема, відносяться автостоянки, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону. Крім того, нерухомість, що стала підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованою.

Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київради. Саме на підставі цього рішення столичних депутатів підприємство набуло в оренду земельну ділянку вартістю майже 24 мільйонів гривень без проведення земельних торгів. Внаслідок таких порушень закону бюджет Києва недоотримав значну суму коштів. Ці гроші територіальна громада столиці могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в центрі Києва може зникнути ще одна історична пам’ятка архітектури через забудову. Мова йде про будинок, розташований на вулиці Софіївська, 20/21. Цей будинок знаходиться в буферній охоронній зоні пам’ятки ЮНЕСКО — комплексу пам’яток національного значення "Софія Київська". Його планують знести заради будівництва нового офісного центру.

Читайте також, що у Києві забудовники намагаються вкрасти у киян унікальну природу Галерного острова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися