Забудовники намагаються вкрасти у киян унікальну природу острова (ФОТО)

Галерний острів та урочище Покол у столиці намагаються забудувати

У Києві забудовники планують знищити унікальну природу на Галерному острові та урочище Покол. Про це йдеться у черговій заяві Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними екологів, забудовники починають у стилі путінських пропагандистів поширювати брехливу інформацію, що на Галерному острові, нібито, немає нічого цінного в природному відношенні.

"Галерний острів у Києві – це Ноїв ковчег для Червоної книги. Забудовники з ТОВ "Галерна затока", яку пов’язують з іменами одіозних київських забудовників – Хмельницького та Іванова, збирається вкрасти у киян ще одну шикарну зелену зону – Галерний острів у Голосіївському районі. А найближче до нього місце дикої природи-урочище Покол – гламуризувати", — наголосили в КЕКЦ.

Щоб спростувати брехню забудовників, днями Київський еколого-культурний центр разом із відомим київським захисником дикої природи Михайлом Погребиським, знавцями острова Галерний Людмилою Капшученко та її дочкою Вірою організували дослідження цієї території.

"Результати перевершили всі очікування. Ми тут знайшли 10 видів тварин із Червоної книги України. Це орлан-білохвіст, зелений дятел, зелена ящірка, п,явка медична,  райдужниця велика, поліксена,  бджола-тесляр, сколія-гігант, жук-олень, вечерниця руда", — розповіли в КЕКЦ.

Екологи акцентували, що забудова Галерного острова буде означати не тільки кричуще порушення природоохоронного законодавства, але і чергову втрату національного надбання. В петиції до столичної влади експерти закликали створити об’єкт природо-заповідного фонду пам’ятку природи “Ліс орхідей” в урочищі Покол та не допустити забудови Галерного острова.

Нагадаємо, Дарницьке лісопаркове господарство погодило Київському еколого-культурному центру створення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Сон розкритий". Це необхідно для охорони двох видів сна-розкритого та чорніючого, які занесені до Червоної книги України. Там їх понад 200 особин. 

Окрім того, київський лісгосп погодив створення пам’ятки природи "Липовий гай" в Бориспільському районі Київщини. Тут, у листяному чудовому лісі, знайшли популяцію дуже рідкісної орхідеї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що депутати Київради підтримали оголошення природного об’єкту "Заплава орхідей" ботанічною пам’яткою природи



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

14 червня 2023, 22:35

Выход один. Нужно, чтобы застройщики были киевлянами. Это сразу все поменяет. Чувствуете новизну подхода?

юрій

14 червня 2023, 16:38

коли вже ви суки наїстеся

юрій

14 червня 2023, 16:38

коли вже ви суки наїстеся

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися