Київські екологи анонсували створення нової пам’ятки природи (ФОТО)

У листяному лісі знайшли популяцію дуже рідкісної орхідеї

Київський лісгосп погодив створення пам’ятки природи "Липовий гай". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними екологів, Київський лісгосп погодив створення пам’ятки природи "Липовий гай"  в Бориспільському районі Київщини.

"Тут, у листяному чудовому лісі ми знайшли популяцію дуже рідкісної орхідеї — зозулині сльози яйцеподібні, яка занесена в Червону книгу України, а також ще інші червонокнижні орхідеї — коручку, гніздівку, а також чарівну принцесу-лілію лісову. Орхідеї нищать рубками лісу", — йдеться в повідомленні КЕКЦ.

У Київському еколого-культурному центрі оприлюднили фото з місця створення нової пам’ятки природи "Липовий гай".

Нагадаємо, у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться на балансі Національного університету біоресурсів та природокористування. За підтримання оголошення природного об’єкту "Гай хижих птахів" зоологічною пам’яткою природи місцевого значення проголосували 69 депутатів Київської міської ради.  "Гай хижих птахів" знаходиться на території поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам, серед яких — сови, яструби, шуліки, багато видів кажанів та інші. Окрім того, в лісі мешкають ліси, зайці, кабани, косулі, білки та інші тварини. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Окрім того, депутати підтримали оголошення природного об’єкту "Заплава орхідей" ботанічною пам’яткою природи. Орієнтовна територія цієї пам’ятки становить майже 25 гектарів. У цьому місці було знайдено найбільшу популяцію рідкісних орхідей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися