Нова пам’ятка природи з’явиться у Києві (ФОТО)

Столичні екологи анонсували створення нової природної пам’ятки

Дарницьке лісопаркове господарство погодило КЕКЦ створення пам’ятки природи "Сон розкритий". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними екологів, Дарницьке лісопаркове господарство погодило Київському еколого-культурному центру створення  ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Сон розкритий" для охорони двох видів сна-розкритого та чорніючого, які занесені до Червоної книги України. Там їх більше 200 особин. Інформацію про це місце надали КЕКЦ читачі.

"Ці матеріали на заповідання ми передаємо депутату Київради Ксенії Семенової, яка вже заповіла два наших об’єкта — "Гай хижих птахів" та "Заплава орхідей" в Голосіївському районі Києва", — розповіли у Київському еколого-культурному центрі.

Нагадаємо, що київський лісгосп погодив створення пам’ятки природи "Липовий гай" в Бориспільському районі Київщини. Тут, у листяному чудовому лісі, знайшли популяцію дуже рідкісної орхідеї.

Окрім того, у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться на балансі Національного університету біоресурсів та природокористування та поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Окрім того, депутати підтримали оголошення природного об’єкту "Заплава орхідей" ботанічною пам’яткою природи. Орієнтовна територія цієї пам’ятки становить майже 25 гектарів. У цьому місці було знайдено найбільшу популяцію рідкісних орхідей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві активісти вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни та натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

Читайте також, що у Дарницькому районі Києва почали будівельні роботи в парку "Срібний кіл".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися