У Києві скасували приватизацію гідроспоруди на берез Дніпра

Подробиці судової справи розповіли в столичній прокуратурі

У Києві через суд скасували незаконну реєстрацію прав на величезну гідроспоруду на Оболонському острові. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, прокурори встановили факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на гідротехнічну споруду, розташовану на острові "Оболонський". Її площа становить майже 143 тисячі квадратних метрів, що є фактично площею самого острова. Законне право власності на такий об’єкт має виключно громада Києва.

"Оболонський районний суд міста Києва у повному обсязі задовільнив позов міської прокуратури та скасував незаконну реєстрацію прав на гідроспоруду за третіми особами", — заявили в Київській міській прокуратурі.

Загалом у Києві з лютого 2022 року столичні суди задовольнили сім позовів органів Київської міської прокуратури щодо скасування незаконних реєстрацій прав на гідроспоруди, розташовані вздовж річки Дніпро у столиці. Площа об’єктів становить понад 152 тисяч квадратних метрів. Вартість цих об’єктів оцінюють у близько 7,5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, у Києві заарештували незаконно оформлені землі на острові Муромець та 80 збудованих там об’єктів. Мова йде про діяльність ТОВ "Інноваційний спортивний парк". Засновниками та власниками цього підприємства є радник мера Києва Віталія Кличка Юрій Зозуля та заступник генерального директора ПрАТ "АК "Київводоканал" Олег Лисюк. За фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, розпочали кримінальне провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися