Земельні ділянки біля музею в Пирогові повернули громаді Києва

Що відомо про спробу захоплення території

У Києві відновили право територіальної громади столиці на землю поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові. Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2004 році агропромислове підприємство отримало право на оренду земельної ділянки по вулиці Академіка Заболотного у Києві. У 2015 році, за рішенням Київської міської ради, договір оренди був розірваний. Попри це, у 2017 році підприємство незаконно зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди землі, власником якої є Київська міська рада.

Суди першої та апеляційної інстанції задовольнили позов прокуратури про відновлення права столичної громади на земельну ділянку площею майже 19 гектарів у повному обсязі. Вартість цієї землі оцінюють у понад 442 мільйони гривень. Наразі рішення суду реально виконано, державна реєстрація права оренди спірної земельної ділянки за підприємством скасована.

Нагадаємо, у Києві заарештували незаконно оформлені землі на острові Муромець та 80 збудованих там об’єктів. Мова йде про діяльність ТОВ "Інноваційний спортивний парк". Засновниками та власниками цього підприємства є радник мера Києва Віталія Кличка Юрій Зозуля та заступник генерального директора ПрАТ "АК "Київводоканал" Олег Лисюк. За фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, розпочали кримінальне провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися