В Київській області за безцінь втретє виставили на продаж велике держпідприємство

Що відомо про об’єкт та умови приватизації

В Київській області оголосили аукціон з приватизації великого майнового комплексу державного підприємства "Спеціалізований центр підготовки кадрів". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

Об’єкт продажу розташований в Обухівському районі Київської області в невеличкому місті Українка на вулиці Промислова, 4 в промисловому районі міста. Це державне підприємство два роки не здійснює виробничої діяльності. У Фонді державного майна України стверджують, що майновий комплекс площею понад три тисячі квадратних метрів перебуває у задовільному стані. Новий власник зможе відкрити на цій території торговельний центр. Населений пункт розташований між Києвом та Білою Церквою, межує із селом Трипілля.

Попередній аукціон з приватизації ДП "Спеціалізований центр підготовки кадрів" мав відбутися 12 січня цього року. Тоді стартову ціну знизили вдвічі — з 18 до 9 мільйонів гривень, а аукціон перенесли на 20 січня. Однак продати держпідприємство не вдалося. Наступний аукціон з приватизації майна ДП "Спеціалізований центр підготовки кадрів" оголосили на 3 липня. Стартова ціна становить трохи більше 9 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області оголосили про приватизацію ДП "Триліський спиртовий завод". Підприємство розташоване за 71 кілометр від Києва у Фастівському районі. Об’єкт приватизації включає 40 одиниць нерухомого майна та інфраструктури. Мова йде про складські, виробничі, адміністративні будівлі та споруди загальною площею понад 13 тисяч квадратних метрів. Загальна площа земельної ділянки становить понад один мільйон квадратних метрів. Стартова ціна на приватизацію ДП "Триліський спиртовий завод" визначена лише в 1,2 мільйони гривень. 

Нагадаємо, у Києві заарештували незаконно оформлені землі на острові Муромець та 80 збудованих там об’єктів. Мова йде про діяльність ТОВ "Інноваційний спортивний парк". Засновниками та власниками цього підприємства є радник мера Києва Віталія Кличка Юрій Зозуля та заступник генерального директора ПрАТ "АК "Київводоканал" Олег Лисюк. За фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, розпочали кримінальне провадження.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолій

29 червня 2023, 10:36

Чернівецький Машзавод- українське підприємство, на яке накладено незаконно «санкції», не працює вже 9 місяців. За цей період підприємство могло б працювати на благо України і наповнювати бюджет, але, на жаль, підприємство навмисно знищується незважаючи на важку ситуацію в країні.

Олена С.

29 червня 2023, 09:35

От таке у нас твориться по всій країні( Доводять підприємства до банкрутства, а потім за безцінь його продають на аукціонах. На жаль під під це потрапив і Чернівецький машинобудівний завод( Підприємство справно сплачувало податки, виробляло продукцію на Європу, було прибутковим, але... Наклавши на нього БЕЗПІДСТАВНІ санкції (була перевірка СБУ, РНБО проголосували за зняття санкцій) величезний завод штучно доводять до банкрутства((((

Неллі

29 червня 2023, 08:46

Що робити Чернівецькому машзаводу, який доводять до банкрутства через безпідставні санкції??? Чернівецький ТОВ "Машзавод" вже 9 місяців знаходиться під санкціями. РНБОУ зняло санкції ще в листопаді 2022 року (за відсутністю підстав), а Президент досі указ ще не підписав. І це підприємство свідомо доводять до банкрутства, хоча в складний для Держави час має працювати на повну потужність, щоб підвищувати економіку. Працівники Чернівецького ТОВ "Машзавод" - це унікальні фахівці, які залишилися без коштів на їснування, а це у воєнний час, коли людям і так важко!!!

Олексій

29 червня 2023, 08:42

От в Чернівцях може бути схожа ситуація... Чернівецький машинобудівний завод! Одне з найбільших, і можливо на даний момент єдине функціонуюче (бо практично всі інші зруйновані рашистами), підприємтсво яке своїм обладананням забезпечувало функціонування нафтогазової, хімічної, енергетичної промисловості – свідомо знищується і доводиться до банкрутства через необгрунтовані санкції, які накладені з подачі сумнівних людей ( частина з яких уже за гратами), була створена комісія, яка після ряду перевірок, довела , що порушень немає, або усунуті і рекомендувало зняти санкціїї, проте уже 9-й місяць підприємство не працює… 300 людей без роботи, державний та місцевий бюджети недоотримали десятки мільйонів податків...ЦЕ злочин проти України і українського народу!!!!

Сергій

28 червня 2023, 17:52

А не простіше перепрофілювати і зробити реконструцію під гуртожиток для тимчасово переміщених осіб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися