У Києві привласнили недобудову вартістю 200 мільйонів гривень

Подробиці шахрайської схеми розповіли в столичній прокуратурі

У Подільському районі Києва привласнили недобудовану будівлю базового підприємства для забезпечення шкільних їдальнь вартістю 200 мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, об’єкт незавершеного будівництва привласнили шахраї. Аферисти на підставі підроблених документів та нікчемного договору купівлі-продажу зареєстрували за фізичною особою право власності на недобудову, розташовану по проспекту Георгія Гонгадзе у Києві. Цей об’єкт загальною площею понад 3600 квадратних метрів є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдальнь.

Слідство встановило, що заволодівши недобудованою будівлею, ділки неодноразово відчужували її на користь третіх осіб, щоб приховати злочин та ускладнити процес повернення майна територіальній громаді Києва. Прокуратура заявила позов до суду про визнання недійсними правочинів, скасування державної реєстрації та витребування до комунальної власності нерухомого майна. В межах кримінального провадження на недобудову наклали арешт. Зараз встановлюються особи, причетні до шахрайської схеми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві скасували незаконну реєстрацію майнових прав на гідроспоруду на Оболонському острові. Її площа становить майже 143 тисячі квадратних метрів, що є фактично площею самого острова. Законне право власності на такий об’єкт має виключно громада Києва.

Нагадаємо, у Києві заарештували незаконно оформлені землі на острові Муромець та 80 збудованих там об’єктів. Мова йде про діяльність ТОВ "Інноваційний спортивний парк". Засновниками та власниками цього підприємства є радник мера Києва Віталія Кличка Юрій Зозуля та заступник генерального директора ПрАТ "АК "Київводоканал" Олег Лисюк. За фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, розпочали кримінальне провадження.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.

Читайте также