У Києві повернули у власність громади привласнений кінотеатр

Що відомо про незаконну приватизацію

У Києві територіальній громаді повернули будівлю кінотеатру "Молодіжний". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, будівлю кінотеатру "Молодіжний", розташованому у Святошинському районі Києва, незаконно привласнила фізична особа у 2014 році. Право власності було зареєстровано на підставі підроблених документів. Кінотеатр "Молодіжний" побудовано ще у 1958 році. Будівля площею 260 квадратних метрів знаходиться по вулиці Рубежівській. Вартість нерухомості оцінюють у понад 12 мільйонів гривень.

Київська міська рада рішення про відчуження будівлі кінотеатру "Молодіжний" не ухвалювала, а її приватизація не проводилась. Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування цього майна. Рішенням суду першої інстанції, залишеним без змін постановою Київського апеляційного суду, позов прокурора задоволено в повному обсязі. Зараз рішення суду реально виконано. Право власності на будівлю кінотеатру "Молодіжний" зареєстровано за територіальною громадою Києва в особі Київської міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся" та звернулися до столичної влади з петицією.

Нагадаємо, у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар, навмисно знищують під забудову. Синє озеро — це історична водойма у столиці з часів льодовикового періоду. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві через нову естакаду знесли Дегтярівський міст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися