Кияни вимагають зупинити знесення ринку заради будівництва ЖК

До влади столиці звернулися з петицією

В Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12401 Данило Пінаєв заявив, що кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся", на місці якого хочуть збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Він наголосив, що цей ринок має важливу роль у житті місцевого населення, надаючи можливості для роздрібної торгівлі та комерційних послуг.

"Забудовник планує реалізувати свій задум шляхом знищення ринку "Полісся", який має офіційний договір оренди земельної ділянки для роздрібної торгівлі та комерційних послуг для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного комплексу. Тобто, маючи дозвіл на обслуговування торговельного комплексу, планується будівництво житлового комплексу", — заявив автор петиції.

На його думку, цей некоректний хід створить непомірну напругу на соціальну інфраструктуру, яка вже перевантажена. Мова йде, зокрема, про столичну лікарню №8, дитячу поліклініку, школи та дитсадки на Мінському масиві у Києві.

"Просимо поважати права місцевих жителів та зберегти і відбудувати вже знесену частину ринок "Полісся" який є важливою складовою життя місцевих жителів. Приєднуйтесь до петиції, щоб захистити ринок!" — закликав автор звернення до влади столиці киян.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва планують витратити на поточний ремонт однієї з вулиць десятки мільйонів гривень. Мова йде про ремонт вулиці Бориспільської поблизу залізничного вокзалу "Дарниця". Ремонтні роботи мають виконати на ділянці від вулиці Привокзальної до вулиці Санаторної в обох напрямках.

Читайте також, що у Києві розпочнуть ремонт дитячого майданчика в парку Шевченка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

10 серпня 2023, 06:12

Кличку по херу війна,йому головне зараз- під шумок цієї війни напиздити чим побільше грошенят! Що,кияни,задоволені своїм тупоголовим мером? Ви ж так верещали за нього на виборах,тепер дивіться,яке чмо вами командує!

Vlad

8 серпня 2023, 14:08

А також відновити ринки "Юність" і "Деміївський", що дасть місту багато робочих місць і поштовх у зростанні підприємництва і економіки взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися