У Києві розпочнуть ремонт дитячого майданчика в парку Шевченка

Що відомо про умови тендеру та витрати зі столичного бюджету

У Шевченківському районі Києва планують зробити капітальний ремонт і реставрацію дитячого майданчика в парку імені Тараса Шевченка. Про це стало відомо з оголошеного тендера на сайті Prozorro, передають "Коментарі".

Замовником капітального ремонту дитячого майданчика в парку Шевченка є Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд". Підрядник має виконати демонтажні та ремонтні роботи, серед яких демонтаж бетонних скульптур та елементів ігрових комплексів дитячого майданчика зі збереженням, встановлення нових елементів дитмайданчика, зокрема — облаштування батуту, гойдалок, пісочниць, каруселей тощо. До вартості ремонтних робіт також входить озеленення території дитячого майданчика та встановлення нових ігрових комплексів.

Капітальний ремонт і реставрацію дитячого майданчика в парку імені Тараса Шевченка оцінили у понад чотири мільйони гривень. Ремонтні роботи повинні бути завершені до 31 грудня 2023 року. Аукціон заплановано провести цього тижня. Торги відбудуться у п’ятницю, 4 серпня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт сходів в одному зі столичних парків витратять мільйони гривень. Ремонтні роботи планують провести в парку Вічна слава", розташованому у Печерському районі столиці. Замовником виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Вартість робіт становить майже п’ять мільйонів гривень. Серед замовлених послуг — демонтаж старих плит на сходах, земляні, монтажні та бурові роботи, укладання нових дорожніх плит, облаштування дощової каналізації тощо.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, що працівників "Київзеленбуду" судитимуть за розкрадання понад 115 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися