На Трухановому острові незаконно працював комплекс відпочинку

Дозвіл надала Київська міська рада

Столична влада незаконно передала в оренду землю на Трухановому острові під комерційну забудову. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, Київська міська рада у 2007 році передала в оренду земельну ділянку на Трухановому острові в межах прибережної захисної смуги для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою. Площа земельної ділянки становить 0,4 гектари. Її вартість оцінюють у 13 мільйонів гривень.

Договір оренди земельної ділянки закінчився у 2017 році. Через неналежне виконання умов договору оренди підприємство втратило переважне право на його поновлення. Однак через чотири роки після закінчення дії договору Київська міська рада поновила його ще на десять років із визначенням категорії земельної ділянки як земель рекреації. В столичній прокуратурі зазначили, що вся територія Труханового має статус, передбачений для прибережної захисної смуги та повністю відноситься до категорії земель водного фонду, де заборонено будівництво.

Господарський суд Києва задовільнив позов Київської міської прокуратури до приватного підприємства про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради, визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки водного фонду територіальній громаді столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся" та звернулися до столичної влади з петицією.

Нагадаємо, у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар, навмисно знищують під забудову. Синє озеро — це історична водойма у столиці з часів льодовикового періоду. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві через нову естакаду знесли Дегтярівський міст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися