На Київщині викрили змову посадовців ДСНС із забудовником

На що пішли державні службовці заради отримання квартир

У Київській області викрили схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Подробиці розповіли у Державному бюро розслідувань, передають "Коментарі".

За даними відомства, начальник одного з управлінь Головного управління ДСНС України в Київській області розробив та реалізував схему, яка дозволила вивести земельну ділянку з користування пожежної частини зі статусу державної землі в комунальну власність. Це дало змогу посадовцю укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення десятиповерхового житлового будинку із двома наземними паркінгами.

Після реалізації останнього етапу оборудки у 2023 році її організатор та посадовці Головного управління ДСНС України в Київській області отримали від забудовника 19 квартир, які розподілили між собою поза чергою. Розподіл житла провели виключно в інтересах учасників схеми і без врахування першочергових потреб сімей працівників ДСНС, що постраждали від російської окупації чи втратили годувальників.

Високопосадовця ДСНС підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Окрім того, встановлюється повне коло причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада незаконно передала в оренду землю на Трухановому острові під комерційну забудову в межах прибережної захисної смуги для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з кафе та автостоянкою. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва на місці ринку планують збудувати 25-поверховий житловий комплекс. Кияни виступають проти незаконного знесення ринку "Полісся" та звернулися до столичної влади з петицією.

Читайте також, що у Києві навмисно знищують легендарне озеро через забудову

Читайте также