Заводи російського олігарха націоналізували у Київській області

Що відомо про роботу підприємств та їхні активи

Два заводи російського олігарха Андрія Молчанова націоналізували у Київській області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

За даними відомства, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та стягнув в дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ "АЕРОК". Кінцевим власником цього підприємства є Група ЛСР російського олігарха Андрія Молчанова. Компанія "АЕРОК" володіє двома газобетонними заводами в Обухові та Березані Київської області.

Торік Державне бюро розслідувань встановило, що українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів підконтрольне російському олігарху. Андрій Молчанов є колишнім членом "совета федерации федерального собрания РФ", наближений до окупаційної влади та сплачує великі податки до російського бюджету. Отриманий в Україні прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до російської "материнської компанії". Зараз активи Молчанова в Україні арештовані й передані в управління Агентства з розшуку активів та менеджменту (АРМА).


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві повернули готель “Експрес” у державну власність, однак не без проблемних питань. Це підприємство з 2001 року знаходився в оренді у приватної компанії. Мінінфраструктури впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві знесли старий Дегтярівський міст заради нової естакади. У столиці триває реконструкція транспортної розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги та Олександра Довженка. 

Дивіться також фото, як на Оболоні триває будівництво нової естакади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Миша

25 серпня 2023, 04:18

Михаил , раньше финансов меньше а сейчас можно , , под шумок '' отмыть

Михаил

24 серпня 2023, 09:30

А раньше кишка тонка была?

Михаил

24 серпня 2023, 09:29

А раньше кишка тонка была?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися