У Києві припускають відключення світла через повітряні атаки окупантів

Як енергетики готуються до важких сценаріїв

Великим викликом для усієї української енергосистеми будуть саме повторні російські повітряні атаки. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики України Світлани Гринчук, передають "Коментарі".

За її словами, графіки планових відключень електроенергії на випадок російських потужних обстрілів енергосистеми готові, однак блекаутів не планують.

"По готовності генерації і розподільних мереж ми не плануємо відключень. Не плануємо блекаутів, але у нас є один великий виклик, його усі знають. Це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно, ми їх очікуємо. За даними нашої розвідки, світової розвідки росіяни все ж таки планують продовжувати атаки на енергосистему", — сказала Гринчук.

Заступниця міністра енергетики України наголосила, що цього разу в українських енергетиків та військових є більше знань.

"У нас більш якісна, порівняно з минулим роком, система Протиповітряної оборони. Вона довела свою ефективність вже багато разів. Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все ж такі пошкодження будуть. Ми не плануємо блекаутів і відключень, але операторами системи розподілу підготовлено графіки відключень", — підсумувала представниця Міністерства енергетики України.

Енергетики готують резервні схеми живлення споживачів на випадок масованих повітряних атак російських окупантів. Таку заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. За його словами, якщо брати сценарій без атак, енергетики розуміють, яким чином покривати збільшене зимове споживання, але обстріли можуть сильно переформатувати ситуацію. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські політики анонсували створення Чорнобильській зоні вітрового парку. Як це вплине на екологію у Київській області, розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Подробиці — за посиланням.

Дивіться також фото і відео, чому проти влади відбувся масштабний мітинг під мерією Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися