Завершують будівництво важливого для Києва мосту (ФОТО)

Як тривають роботи з відновлення зруйнованого шляхопроводу

У Чернігівській області завершують відбудову важливого для Київської області мосту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Агентства відновлення України.

За даними відомства, завершити ремонт правого проїзду на одному з найбільших мостів Чернігівської області планують у листопаді на правому проїзді мосту через річку Десна. Це один з найбільших мостів у Чернігівській області, його довжина – майже 600 метрів, розрахована споруда на чотири смуги руху. Міст через річку Десна росіяни підірвали на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року. На нього скинули щонайменше шість авіабомб. 200 метрів прогонової будови були зруйновані повністю. Міст важливий для сполучення Чернігова з Києвом, адже після деокупації вантажівки змушені були їхати в об’їзд вузькою дорогою, завширшки шість метрів. Дорога від Києва до Чернігова займала вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту.

"Після обстеження та розмінування території, влітку 2022 року, зруйновані конструкції демонтували та почали відбудову. У липні 2023 року повністю завершили відновлення підірваної частини споруди та пустили рух транспорту по одному з проїздів мосту, що вкрай важливо для налагодження сполучення не лише між Києвом і Черніговом, а й громадами області, які розташовані на правому березі Десни", — розповіли в Агентстві відновлення України.

Після цього почали капітальний ремонт вцілілої частини мосту, яку пошкодили снаряди. Поетапно проводять демонтаж кожної старої плити, далі встановлюють балки нової, в’яжуть арматуру, заливають бетоном, наносять гідроізоляцію, влаштовують шари дорожнього одягу. Наразі залишається ремонт останніх плит правого проїзду і після цього перейдуть працювати на лівий. У 2024 році тут буде повноцінно забезпечений проїзд чотирма смугами руху.

Нагадаємо, у Києві продовжили обмеження на мосту в напрямку Троєщина – Почайна через ремонтні роботи для транспорту та пішоходів. Ремонтні роботи на мосту через річку Десенка триватимуть до першого листопада. У зв’язку з цим рух пішоходів у напрямку Троєщина – Почайна здійснюватиметься тротуаром протилежної сторони мосту до завершення робіт. Також продовжено часткове обмеження руху транспорту та пішоходів на лівобережній розв’язці мосту через річку Десенка в районі підмостового простору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що почалася відбудова важливого для Київській області мосту. Відбудовують міст поблизу Ніжина. Це дозволить забезпечити транспортне сполучення центральних районів Чернігівщини із Київською та Сумською областями та розвантажить місцеві дороги від транзиту вантажного та пасажирського транспорту. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися