Почалося будівництво важливого для Київської області мосту (ФОТО)

Як тривають роботи з відновлення зруйнованого шляхопроводу

У Чернігівській області почалася відбудова важливого для Київської області мосту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Агентства відновлення України.

За даними відомства, відбудовують міст поблизу Ніжина. Його відновлення дозволить забезпечити транспортне сполучення центральних районів Чернігівщини з громадами області, а також із Київською та Сумською областями. Це розвантажить місцеві дороги від транзиту вантажного та пасажирського транспорту. Від часу деокупації Чернігівської області проїзду тут немає, весь транспорт змушений користуватися об’їзними дорогами.

"На шляхопроводі через залізницю завершили демонтаж зруйнованих конструкцій. Зараз зводять крайні та проміжні опори нового мосту. Після цього будуть споруджувати прогонову будову і влаштовуватимуть мостове полотно", — йдеться в повідомленні Агентства відновлення України.

Відбудувати міст поблизу Ніжина та відновити рух транспорту планують до кінця цього року. Споруда була зруйнована під час активних бойових дій у лютому – березні 2022 року, коли російські окупанти  зайшли на територію Ніжинського району Чернігівської області і намагались далі наступати на Київ.

Нагадаємо, у проєкті державного бюджету України на наступний рік пріоритетом буде спрямованість на оборону та зменшення витрат на нецільові програми. Планується, що надходження податків до державного бюджету на 2024 рік становитимуть понад 1,5 трильйони гривень, а витрати на сектор оборони — майже така ж сума, але значно більша. Податками і доходами від митниці різницю покрити неможливо. До внутрішніх ресурсів на покриття витрат на оборону у 2024 році залучать дивіденди державних підприємств. Мова йде про близько 183 мільярдів гривень.

Окрім того, в українському парламенті готуються ухвалити жорсткі зміни до державного бюджету ще й на цей рік, що вплине на бюджети регіонів. Пропозиція уряду — спрямувати частину військового податку на доходи фізичних осіб з місцевих бюджетів до центрального бюджету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці, знищено через забудову. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися