У Києві триває боротьба за захист Галерного острову від забудовників

Що відомо про ситуацію від екологів

Забудовники мають бути вигнані з Галерного острова. Таку заяву зробили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова зареєструвала проект рішення Київради щодо позбавлення забудовників ТОВ "Галерна затока" права оренди землі площею близько 45 гектарів на Галерному острові для забудови. Технічну документацію до проекту рішення було підготовлено КЕКЦ.

"Забудовники з ТОВ "Галерна затока", яких пов'язують із іменами київських олігархів-забудовників Хмельницького, Іванова та його помічника Семенова, протягом 13 років не заплатили до бюджету Києва близько 200 мільйонів гривень. Тому є всі юридичні причини позбавити їх права оренди, яку їм дали свого часу чиновники Черновецького, і повернути Галерний острів киянам до зелених зон Києва, створивши тут заказник", — йдеться у заяві Київського еколого-культурного центру.

Столичні екологи сподіваються, що Київрада підтримає проект рішення Ксенії Семенової та нарікають, що мер Києва Віталій Кличко постійно каже про необхідність захисту зелених зон, а має насправді довести це. Київський еколого-культурний центр звернувся до правоохоронних органів, щоб вони перевірили несплату ТОВ “Галерна затока” 200 мільйонів гривень до бюджету Києва, а також антіекологічну лобістську діяльність для забудовників з боку депутатки Київської міської ради Юлії Лимар.

Нагадаємо, Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин не підтримала рішення про заповідання лісу в охоронній зоні музею в Пирогові. На цій земельній ділянці планують збудувати новий житловий мікрорайон. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві будівля "Квіти України" залишається під захистом держави. Столична прокуратура відстояла охоронний статус пам’ятки архітектури у суді. Апеляційний адміністративний суд скасував незаконне судове рішення, за яким забудовник намагався позбавити охоронного статусу пам’ятку "Оранжерею, навчально-методичний павільйон "Квіти України".

Читайте також, кияни вимагають облаштувати паркінги біля станцій метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися