Нове житло будують у Київській області замість зруйнованого (ФОТО)

Де та як тривають будівельні роботи

У Київській області на місці зруйнованої п’ятиповерхівки зводять новий будинок. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, у Василькові на місці зруйнованої п’ятиповерхівки зводять новий багатоповерховий будинок на 96 квартир. П’ятиповерхівка по вулиці Декабристів, 42 у Василькові була зруйнована через ракетний обстріл у лютому торік. Будівлю демонтували. У мешканців буде нове житло. 

Нова дев’ятиповерхівка буде утеплена. Тут облаштують укриття цивільного захисту та зроблять благоустрій території. Будівельні роботи вже розпочали. На майданчику працює техніка, робітники влаштовують буроін’єкційні палі. Наступний етап – зведення монолітного каркаса будинку та мурування зовнішніх та внутрішніх стін.

"Будинок зводимо коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Завершення робіт планується наприкінці 2024 року", — заявили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

У Київській області це агентство реалізує проєкти з відновлення зруйнованих російськими окупантами об'єктів цивільної інфраструктури. Мова йде про капітальні ремонти, реконструкції та нове будівництво в Бучі, Ірпені, Василькові, Вишгороді, Макарові, Бородянці та Пісківці.

Нагадаємо, у Бучанському районі Київської області відбудовують заклад загальної середньої освіти №13. Про хід будівельних робіт розповіли у Київській обласній військовій адміністрації. У закладі освіти в Бабинцях, де тривають будівельні роботи, до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів навчалися 370 дітей. Зараз школу відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Під час окупації будівля навчального закладу зазнала значних пошкоджень. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили будівництво ділянки Великої кільцевої дороги. Нові ділянки Великої кільцевої дороги почали будувати з 2016 року. Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні, 5 грудня, відкрили нову частину Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. 

Читайте також, де у Київській області підготували землю під великий індустріальний парк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися