Відбудова важливих мостів триває на Київщині (ФОТО)

Споруди були зруйновані під час активних бойових дій

На Київщині зруйновані внаслідок наступу російських окупантів на Київ мости допомагає відновити уряд Великої Британії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, шість мостів, які були зруйновані через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну в 2022 році, будуть відбудовані із залученням британських коштів. Це пілотний проєкт із відновлення мостів у співпраці з урядом Британії.

"Департамент гарантування експортних кредитів Уряду Великої Британії UK Export Finance надає гарантію на кредит у розмірі 31 млн євро від Citibank. А британські компанії-виробники постачатимуть 20% металевих конструкцій", — заявили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

У Київській області зараз активно ведуться роботи на трьох мостах, і до кінця року планують відкрити рух для транспорту по них:

·       міст через річку Трубіж на автомобільній дорозі Н-07;

·       міст через річку Жерева на автомобільній дорозі Т-10-05;

·       мостовий перехід через суходіл на автомобільній дорозі Т-10-07.

Ще на трьох об'єктах роботи розпочнуться у наступному році:

·       міст через канал на автомобільній дорозі Р-69;

·       шляхопровід на автомобільній дорозі Т-10-19;

·       мостовий перехід через річку Тетерів на автомобільній дорозі Т-10-05.

Всі шість об'єктів реалізують за моделлю "Проєктуй-будуй". Торги проводили за спрощеною процедурою закупівлі на вебпорталі Prozorro. Переможцями стали дві турецькі компанії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на з’їзді з Берестейського проспекту на вулицю Миколи Ушакова рух транспорту тимчасово перекритий через аварію на тепломережі. Водіїв закликали врахувати цю інформацію під час планування маршруту своєї поїздки. Дивіться фото за посиланням.

Читайте також, що тунель метро у Києві може обвалитись.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


проезжал мимо

9 грудня 2023, 11:09

А мост через канал на автомобильной дороге Р-69 написано, что планируют открыть до конца года. Стесняюсь спросить - до конца какого года??? Там еще и не начинали ничего.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися