У Києві врятували від забудови величезну заповідну зону

Що про судову тяганину розповіли екологи

У Києві остаточно захистили від забудови природний заказник "Троєщинські луки". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

За даними організації, КЕКЦ разом із прокуратурою та Київрадою виграли останній, третій суд проти забудовників на захист заказника "Троєщинські луки".

"КЕКЦ разом із Київрадою цієї осені виграв два важливі суди на захист київського заказника "Троєщинські луки" від забудовників із ТОВ "Нова України" з Броварів – Вищий суд та Апеляційний (по двом різним справам). Оскільки забудовники не подали вчасно касацію, рішення Апеляційного суду набуло чинності. Залишився виграти останній, третій суд — у Господарському суді Києва. 12 грудня цей суд закінчився нашою перемогою і забудовник з ТОВ "Нова Україна", вбачаючи, що успіх йому не світить, погодився це діло закрити", — розповіли в КЕКЦ.

Усі три судові справи на захист київського заказника "Троєщинські луки" виграно. Громаді Києва повернуто територію площею 376 гектарів.

Заказник  "Троєщинські луки" створений у 2020 році на Троєщині і він захищає від забудови унікальні луки разом з невеликими озерами – улюблене місце відпочинку багатьох киян.

Нагадаємо, Біличанський ліс, який належить Національному парку "Голосіївський", почали масово вирубати. Ліс повністю вирізають і планують будівництво дороги через заповідну зону. Селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш заявив, що масово нищать дерева на кількох локаціях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися