У Київській області будують нове житло замість зруйнованого (ФОТО)

Де та як тривають будівельні роботи

У Київській області на місці зруйнованої п’ятиповерхівки будують новий будинок. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, у Макарові на місці зруйнованої п’ятиповерхівки зводять новий багатоповерховий будинок, розрахований на 150 мешканців. Одна секція п’ятиповерхівки по вулиці Димитрія Ростовського, 62 у Макарові була зруйнована під час бойових дій. Будівлю демонтували.

"Наразі будівельники закладають другий поверх зруйнованої секції будинку. Паралельно монтують металопластикові склопакети, фасад, утеплюють цоколь. Також тут облаштовують системи блискавкозахисту, працюють над прокладанням комунікацій", — розповіли в Агентстві відновлення.

Після завершення капітального ремонту 150 мешканців матимуть відновлений будинок, з новим дахом, утепленим фасадом та новими комунікаціями водопостачання та каналізації. Будівельники відремонтують сходові клітині, замінять поручні та вхідні двері у трьох під’їздах, виконають чистове оздоблення відновленого під'їзду. Відновлять і електропостачання від загальної електрощитової до щитових квартир. Підвальне приміщення можна буде використовувати як тимчасове укриття.

У Макарові Агентство відновлення працює на двох п’ятиповерхівках, що були зруйновані в ході бойових дій на Київщині торік.

Нагадаємо, у Бучанському районі Київської області відбудовують заклад загальної середньої освіти №13. Про хід будівельних робіт розповіли у Київській обласній військовій адміністрації. У закладі освіти в Бабинцях, де тривають будівельні роботи, до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів навчалися 370 дітей. Зараз школу відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Під час окупації будівля навчального закладу зазнала значних пошкоджень. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили будівництво ділянки Великої кільцевої дороги. Нові ділянки Великої кільцевої дороги почали будувати з 2016 року. Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні, 5 грудня, відкрили нову частину Великої кільцевої дороги від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. 

Читайте також, де у Київській області підготували землю під великий індустріальний парк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися