У Київській області триває відбудова пошкодженого житла (ФОТО)

Які роботи виконують в Ірпені

В Ірпені триває відбудова багатоквартирного житлового будинку на Гостомельському шосе, який був зруйнований внаслідок бойових дій. Про хід будівельних робіт розповіли в Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

В мерії Ірпеня зазначили, що багатоповерхівка зазнала значних пошкоджень в лютому-березні 2022 року та потребувала капітального ремонту. До початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну в будинку проживало 180 сімей.

"Капітальний ремонт об’єкту за адресою Гостомельське шосе 24/1 було розпочато в III кварталі 2023 року.  Станом на сьогоднішній день повністю виконаний демонтаж пошкоджених металоконструкцій мансардних поверхів, розпочато встановлення нових віконних конструкцій, відновлення внутрішніх інженерних мереж, а також виконуються роботи з монтажу металоконструкцій покрівлі", — розповіли в Ірпінській міській раді.

Відновлення житлового будинку фінансується по державній програмі Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Завершення відбудови заплановане на IV квартал 2024 року.

Нагадаємо, у Макарові на місці зруйнованої п’ятиповерхівки зводять новий багатоповерховий будинок, розрахований на 150 мешканців. Одна секція п’ятиповерхівки по вулиці Димитрія Ростовського, 62 у Макарові була зруйнована під час бойових дій. Будівлю демонтували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучанському районі Київської області відбудовують заклад загальної середньої освіти №13. Про хід будівельних робіт розповіли у Київській обласній військовій адміністрації. У закладі освіти в Бабинцях, де тривають будівельні роботи, до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів навчалися 370 дітей. Зараз школу відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Під час окупації будівля навчального закладу зазнала значних пошкоджень. Подробиці та фото — за посиланням.

Читайте також, де у Київській області підготували землю під великий індустріальний парк.

Джерело: https://t.me/newsimr/18064


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися