Державний готель у Києві виставили на приватизацію (ФОТО)

Що відомо про об’єкт продажу та аукціон

Будівлю готелю "Колос" у Києві та ще декілька об’єктів нерухомості у Житомирі виставили на приватизацію як єдиний майновий комплекс. Про це поінформували у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

У Фонді державного майна оголосили перші приватизаційні аукціони, які відбудуться на початку 2024 року. У січні заплановане проведення 18 аукціонів з приватизації, сумарна стартова вартість активів становить 242,5 мільйонів гривень.

"Приватизація на часі, оскільки кошти спрямовуються на підтримку Сил оборони України. Сьогодні державні підприємства не можуть генерувати збитки, всі "пасиви" мають стати "активами" та працювати на підтримку вітчизняної економіки. У 2024 плануємо оголосити близько тисячі нових приватизаційних аукціонів", — заявив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

Серед топових пропозицій приватизації січня — єдиний майновий комплекс державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство "Земельний фонд". Актив складається з 15 зареєстрованих об’єктів нерухомості загальною площею 7285,1 квадратних метрів. Серед нерухомості: будівля готелю "Колос" у Подільському районі Києва та 14 будівель та споруд площею 5428,4 квадратних метрів у Житомирі. Стартова ціна – 8,5 мільйонів гривень. Дата проведення торгів призначена на 17 січня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фонд державного майна України оголосив про приватизацію великого державного підприємства, розташованого в центрі Києва. Мова йде про продаж ЄМК ДП "Дніпро". Загальна площа нежитлових приміщень становить 784,8 квадратних метрів. Ця будівля належить до пам’яток культурної спадщини. У 1908-1914 роках у ній містилася літературно-художня організація "Український клуб". Подробиці — за посиланням.

Читайте також, чому КП "Київський метрополітен" розірвав договір на будівництво метро на Виноградар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олекса

27 грудня 2023, 09:29

Коломойські зещурі куплять . Вони награбували грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися