Будівництво метро на Виноградар призупинили у Києві

Що відомо про подальшу долю столичної підземки

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" розірвав договір на будівництво станцій метро на Виноградар через зрив термінів виконання робіт. Про це йдеться в документах, оприлюднених на сайті Prozorro, передають "Коментарі".

За умовами договору, визначено право замовника відмовитися від угоди та вимагати відшкодування збитків, якщо підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що виконати їх в строк договору неможливо. Тож КП "Київський метрополітен" відмовився від послуг компанії "Київметробуд". Підрядник має повернути перераховані 4 мільярди гривень авансу.

В мерії Києва прокоментували ситуацію з будівництвом метро на Виноградар. Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив, що КП "Київський метрополітен" проведе новий тендер на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в сторону житлового масиву Виноградар. Чинний генпідрядник "Київметробуд", який виграв тендер у 2018 році, запропонувавши 5,98 млрд грн, перебуває у глибокій кризі. Компанія пережила корпоративний конфлікт та звільнила більшу частину співробітників. В мерії Києва вирішили змінити підрядника.

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник додав, що КП "Київський метрополітен" оцінить і заактує виконані роботи. Виявлені факти зловживань будуть передані правоохоронним органам, які вже відкрили кримінальні провадження щодо "Київметробуду".

Нагадаємо, у Києві закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" не планується. За даними перевізника, ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися