Масштабне забруднення річки зафіксували на Київщині

Що розповіли про ситуацію екологи

У Київській області один з водоканалів значно забруднив річку Сквира. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, в рамках реалізації Плану дій щодо оздоровлення та відновлення річки Рось у грудні 2023 року фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу провели перевірки перших підприємств, діяльність яких може впливати на стан водойми. Екологічні інспектори відібрали проби зворотних вод та провели лабораторні дослідження.

"Встановлено, що КП "Сквир-водоканал" у період з 13 грудня по 26 грудня 2023 року здійснювало скид зворотних вод до річки Сквирка, притоки річки Рось з перевищенням нормованих значень забруднюючих речовин  по азоту амонійному в 78 разів, також зафіксовані перевищення ще по шести речовинам", — повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Державною екологічною інспекцією Столичного округу буде зібрано всі необхідні для розрахунку дані та буде виставлена підприємству претензія про стягнення збитків, завданих довкіллю.

Нагадаємо, у Київській області підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 році завдяки спільним зусиллям Державної екологічної інспекції Столичного округу та Київської обласної прокуратури, КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, де у Київській області виявили масштабне стихійне сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися