Рейдери захопили землю лісового фонду під Києвом (ФОТО)

На земельних ділянках планують знищити ліс та збудувати котеджі

Державне підприємство "Клавдієвська лісова науково-дослідна станція" судитиметься за захоплені рейдерами гектари соснового лісу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

Мова йде про земельні ділянки лісового фонду у Вишгородському районі Київщини. Петрівська сільрада роздала біля села Лютіж ще й 15 ділянок під забудову котеджами.

"По всій країні зараз йде масовий дерибан лісів різними рейдерами. Користуючись практично повною відсутністю державного контролю, різні сільські ради роздають ліси під забудову котеджами", — йдеться в заяві КЕКЦ.

Столичні екологи давно співпрацюють з Клавдіївською лісовою науковою станцією. Власник та засновник цього підприємства — Державне агентство лісових ресурсів України. Відомству належить 100% акцій Клавдіївської науково-лісової станції. Статутний капітал — понад 2,8 мільйонів гривень. Основний вид діяльності — лісозаготівлі.

Серед інших видів діяльності Клавдіївської науково-лісової станції:

·       мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг;

·       змішане сільське господарство;

·       лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві;

·       лісопильне та стругальне виробництво;

·       діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами.

Київський еколого-культурний центр нагадав, що торік захистив від рейдерів у суді близько 300 гектарів Білоцерківського лісхозу. Зараз триває суд на захист близько 70 гектарів Київського лісгоспу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовник почав знищувати ліс на Осокорках. Мова йде про скандал навколо нових недобудованих житлових комплексів у Києві поблизу двох озер. Подробиці — за посиланням.

За роки повномасштабного вторгнення російських військ в Україну зафіксовані безпрецедентні випадки шкоди довкіллю у Києві та Київській області. Найбільшої шкоди у столиці та регіоні зазнало атмосферне повітря. Державна екологічна інспекція Столичного округу назвала космічну суму збитків довкіллю у Києві та Київській області.

Читайте также