Завод "Арсенал" у Києві виставили на аукціон (ФОТО)

Подробиці про аукціонні торги та майно підприємства

У Києві виставили на аукціон нерухомість державного заводу "Арсенал". Як передають "Коментарі", про це повідомив Фонд державного майна України.

Спеціалізоване підприємство "Арсенал” належить державі. Власник — Державне космічне агентство України. У 2023 році Кабінет міністрів наказав провести реорганізацію заводу та перетворити "Арсенал" на державне комерційне підприємство. Розпорядження про це прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля оприлюднено на сайті уряду.

Нерухомість столичного заводу "Арсенал" виставили на аукціон задля оренди. Замовник — Регіональне відділення Фонду державного майна України по Києву. Мова йде про два нежитлові приміщення у двох корпусах заводу "Арсенал". Загальна площа нерухомості — дві тисячі квадратних метрів. Одне з приміщень — корпус №1, перший поверх, площа 1500 кв. м. Друге приміщення у корпусі №17 площа майже 500 кв. м. Цей лот виставили на аукціон у 2024 році вперше.

Розмір статутного капіталу столичного заводу "Арсенал" у 2024 році становить майже 65,5 мільйонів гривень. Повна юридична назва — Казенне підприємство спеціального приладобудування "Арсенал". Скорочена назва — КП СПБ "Арсенал". Юридичний статус підприємства зараз у стані припинення та реорганізації на державне комерційне підприємство.

Державне підприємство "Арсенал" було засноване у 1993 році. За даними Єдиного державного реєстру України, брало учать у 156 тендерах. Серед замовників, за останньою інформацією, на першому місці — Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України. Сума заказів становить понад 7 мільйонів гривень. Друге та третє місце поділяють держпідприємство "Конструкторське бюро "Північне" та Шостий апеляційний адміністративний суд — 2,6 та понад 2,1 мільйонів гривень відповідно.

У 2021 році річна сума закупівель у тендерах за участі держпідприємства "Арсенал" становила 69 мільйонів гривень, а у 2022 році — 24,5 тисяч гривень. У 2023-2024 роках закупівель у тендерах не було. Однак протягом чотирьох років були продажі. Протягом 2021-2024 років загальна сума продажів майна заводу "Арсенал" склала майже 19 мільйонів гривень.

Аукціон з передачі нерухомого майна заводу "Арсенал" у Києві в оренду призначили на наступний тиждень. Дата проведення торгів — 12 березня. Розмір гарантійного внеску становить майже 304 тисячі гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві довели велике підприємство майже до банкрутства. Наукова установа заснована у 2012 році. Вид діяльності — дослідження, експерименти та розробки у сфері природничих і технічних наук. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, столиці оцінили майно заводу Міністерства оборони та стадиону "Авангард". Комплекс належить Міністерству молоді та спорту України. Нерухомість планують передати в оренду.

Читайте також, як у Києві під час війни продали стратегічне медичне підприємство.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

6 березня 2024, 19:04

Зашибись работают. Под шумок обанкротили и распродали стратегическое предприятие. Во время войны. А ведь там еще совсем недавно и оптику делали серьезную и гироскопы для ракет в том числе. И еще много чего полезного. Прекрасно просто. Пуйло в кремле, наверное, апплодирует стоя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися