У Києві збільшать потужності міжнародного аеропорту: подробиці

Столична влада надала підприємству ще одну земельну ділянку під реконструкцію летовища у Жулянах

Міжнародний аеропорт "Київ" імені Сікорського (Жуляни) отримав у постійне користування земельну ділянку для реконструкції злітно-посадкової смуги. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Депутати Київської міської ради затвердили відведення землі площею понад 13 гектарів для міжнародного аеропорту "Київ". На цій ділянці мають збудувати об’єкти транспортної, інженерної та енергетичної інфраструктури. Земельна ділянка знаходиться у Солом’янському районі столиці  між вулицями Медова та Промениста.

Продовження злітно-посадкової смуги має стратегічне значення для розвитку аеропорту "Київ", наголосив мер столиці Віталій Кличко. Він нагадав, що це єдиний аеропорт, який знаходиться у межах Києва.

Роботи з реконструкції аеродрому міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни) щодо подовження злітно-посадкової смуги на 500 метрів розпочалися у квітні цього року з розробки проєктно-кошторисної документації. У столиці планують підвищити клас аеродрому, що дозволить приймати літаки з більшою ніж зараз пасажиромісткістю.

У травні 2021 року голова Ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський повідомив, що цього року планують завершити роботу з проєктування реконструкції летовища. У наступному році почнуть облаштування руліжних доріжок. Польоти на цей час зупиняти не будуть. Основна частина робіт з реконструкції аеропорту "Київ" запланована на 2023 рік. На цей період роботу летовища зупинять на 8-9 місяців, тому що для зміцнення посадкової смуги потрібно буде повністю демонтувати існуючу, замінити грунт, а потім — конструювати нову, повідомляв голова Ради директорів аеропорту "Київ".

Міжнародний аеропорт "Київ" знаходиться у київському селищі Жуляни та займає територію площею 265 гектарів. Летовище має лише одну злітно-посадкову смугу. Її довжина — 2310 метрів, а ширина — 45 метрів. Біля аеропорту "Київ-Жуляни" знаходиться залізнична станція "Київ-Волинський". 

Нагадаємо, через ремонтні роботи перекрито проїзд з Києва у напрямку міжнародного аеропорту "Бориспіль". Рух транспорту у два боки здійснюється по проїзду у напрямку Києва. Обмеження на ділянці траси "Київ — Харків — Довжанський" введені до 20 серпня. З центрального залізничного вокзалу столиці до міжнародного аеропорту "Бориспіль" можна дістатися експресами "Укрзалізниці". Через перекриття автомобільної траси у Києві попит на цей вид транспорту зріс у рази.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися