Монополія у Києві: на мільйони гривень оштрафували "Київтранспарксервіс"

Відома причина, чому комунальне підприємство має заплатити штраф

Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" оштрафували на мільйони гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Відповідне рішення ухвалив Антимонопольний комітет України (АМКУ), передають "Коментарі".

За рішенням Київської міської ради комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" є єдиним оператором з паркування у Києві, нагадали в АМКУ. Окрім того, столична міськрада доручила цьому КП продавати права на розміщення та облаштування паркувальних майданчиків у Києві через електронну систему "ProZorro.Продажі". З 5 березня 2019 року по 5 січня 2021 року "Київтранспарксервіс" встановлював для переможців електронних аукціонів додатковий одноразовий платіж за укладання договору про передачу в експлуатацію паркувальних майданчиків. За відмову від укладання договору або від підписання актів приймання-передачі таких майданчиків у експлуатацію передбачався штраф, наголосили в АМКУ.

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України визнала, що КП "Київтранспарксервіс" вимагав з переможців електронних аукціонів сплати одноразового платежу та стягував штрафи за відмову від укладання договору чи підписання актів приймання-передачі. Такі дії комунального підприємства визнані порушенням законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку продажу прав на експлуатацію майданчиків для паркування у Києві. За такі порушення комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" має заплатити штраф у розмірі 2 млн 605 тис. 133 грн. Окрім того, підприємство має усунути недоліки у своїй діяльності протягом 10 днів та повідомити про це АМКУ.

Нагадаємо, у Києві на паркувальних майданчиках вандали понівечили 24 інформаційні таблички. Переважна більшість пошкоджених у центрі столиці нових табличок розташовані у тих місцях, де є нелегальні паркувальники. Інформаційні знаки, які встановили нещодавно, залили фарбою та зеленкою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з 1 липня набули чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг та вулиць у центрі й поблизу центру столиці. Найвища вартість паркування — у центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на паркінг у спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безкоштовним залишилось паркування у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися