У Києві на парковках понівечили інформаційні таблички (ФОТО)

Знаки залили фарбою, зеленкою та роздряпали

У Києві на паркувальних майданчиках вандали понівечили 24 інформаційні таблички. Про це повідомив начальник Управління з паркування у столиці Дмитро Рахматуллін, передають "Коментарі".

Переважна більшість пошкоджених у центрі Києва нових табличок розташовані у тих місцях, де є нелегальні паркувальники, зазначають у мерії. Інформаційні знаки, які встановили нещодавно, залили фарбою та зеленкою або роздряпали гострим предметом. Усі пошкодження зафіксували у столиці у ніч із 18 на 19 липня. Саме з 19 липня водіїв, які не сплатили за паркування, почнуть штрафувати, зазначив Рахматуллін.

"Двотижневий період лояльності закінчився, — сказав начальник Управління з паркування у Києві. — Готівка, передана в руки самозванцям, не звільняє водіїв від обов’язку офіційної сплати за паркування".

У мерії Києва назвали такі дії нелегальних паркувальників "оголошенням війни" та пообіцяли звернутися до поліції щодо покарання вандалів, причетних до пошкодження інформаційних табличок на паркмайданчиках. Збитки від вандалізму оцінюють у 15 тисяч гривень. Таблички ж у мерії Києва пообіцяли відновити.

Нагадаємо, у Києві з 1 липня набули чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг та вулиць у центрі й поблизу центру столиці. Найвища вартість паркування — у центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на паркінг у спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безкоштовним залишилось паркування у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цієї осені на 30-40% можуть зрости ціни на гарячу воду та опалення під час нового опалювального сезону. Зростання комунальних тарифів пов’язане з тим, що уряд України скасував обов’язки закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства мають купувати газ за ринковими цінами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися